ÖNTÖZŐRENDSZER - ÖNTÖZÉSTECHNIKA

Minőségi öntözés - szabványos öntözőrendszer - professzionális öntözéstechnika

tel: 06 209 670 878  Gombos Zsolt  Email   RSS

automata öntözőrendszer, öntözéstechniaöntözőrendszer értékesítés, forgalmazásöntözés, locsolás, öntözőöntözőrendszerek tervezése, kivitelezéseszórófej, mágnesszelep, automatika

Rain Bird talajnedvesség érzékelő

 

 

A Rain Bird SMRT-Y-KIT (Soil Moisture Sensor Kit) egy csúcs-technológiájú, vezetékes talajnedvesség érzékelő, mely folyamatosan figyeli a talaj nedvességtartalmát és a mért értékek alapján szabályozza az öntözést. A korszerű, intelligens, pontos és megbízható  Rain Bird SMRT-Y-KIT megakadályozza az alul-, vagy túlöntözést azáltal, hogy a vezérlőt automatikusan illeszti a talaj nedvességtartalmához, ezáltal nő az öntözőrendszer hatékonysága, ami végső soron bujább és egészségesebb gyepet illetve vízmegtakarítást eredményez. A piacvezető Rain Bird SMRT-Y-KIT mind ipari, mind házikerti alkalmazás esetén kiválóan megállja a helyét. Az SMRT-Y „intelligenssé” teszi a vezérlőket.

 

A RAIN BIRD SMRT-Y-KIT TALAJNEDVESSÉG ÉRZÉKELŐ KÉSZLET JELLEMZŐI

 

A Rain Bird SMRT-Y-KIT vezetékes talajnedvesség érzékelő két, egymással kapcsolatban lévő egységből, a talajban lévő érzékelőegységből és a vezérlőnél lévő felhasználói felülettel rendelkező vevőegységből áll, melyeket gyors és egyszerű telepítés jellemez.

Az érzékelőegység kb. 10 percenként küldi a mért értékeket a vevőegység felé, ami feldolgozza azokat. A Rain Bird SMRT-Y-nal, a folyamatos mérésnek köszönhetően, megelőzhető a túlöntözés. Ez nem csak a víztakarékosság miatt fontos, hanem így elkerülhetők a túlöntözés okozta gombás betegségek és a gyökér rothadásos megbetegedései.

A Rain Bird SMRT-Y intelligens digitális vezérlése „intelligens vízhasználatúvá” teszi az öntözőrendszer vezérlőjét, a talaj nedvesség-szintjének precíz figyelése által. A Rain Bird SMRT-Y az optimális talajnedvesség fenntartását a következő módon felügyeli: ha a talaj nedvességtartalma meghaladja a beállított küszöbértéket, akkor felfüggeszti öntözési ciklust; ha viszont a nedvesség e szint alá esik, akkor megengedetté válik az öntözés a rendszeres öntözési ciklusnak megfelelően (a vezérlőbe beprogramozottak szerint). A vezérlő – a talajnedvesség érzékelő segítségével – „tudja”, hogy mikor kell öntözni.

A Rain Bird SMRT-Y a gyökérzónában alakítja ki a megfelelő talajnedvességet, ezáltal optimalizálja a növények vízellátását.

A Rain Bird SMRT-Y használatával a vízmegtakarítás meghaladhatja a 40 %-ot.

A digitális érzékelés (TDT = Time Domain Transmissometry) és a digitális jelfeldolgozás (DSP = Digital Signal Processing) teszi lehetővé a nagyon pontos mérést függetlenül a talaj hőmérsékletétől és az elektromos vezetőképességétől (EC = Electrical Conductivity)

Széleskörű tesztekkel (egyetemi tanulmányok, önálló laborok és szakemberek) igazolták a megbízhatóságot és a tartós teljesítményt mindenféle talajon és éghajlaton.

Nincs más dolga, csak beprogramozni a vezérlőjét és a többit a hozzá csatlakoztatott Rain Bird talajnedvesség érzékelő elintézi.

A talajnedvesség érzékelő hatékony működésének a biztosításához gondosan kell kiválasztani az érzékelő helyét a kertben.

A Rain Bird SMRT-Y-KIT telepítése csak néhány lépésből áll: válasszon egy megfelelő helyet az érzékelőnek (7,5-12,5 cm mélyen a földben) és kösse be egy közeli mágnesszelephez, majd csatlakoztassa a vevőegységet az öntözőrendszer vezérlőjéhez és futtasson le egy automatikus beállítási funkciót (a terület egyedi nedvesség küszöbének a megállapításához).

A Rain Bird SMRT-Y talajnedvesség érzékelőtől legfeljebb 2 zónát lehet függetleníteni. Ez a funkció hasznos lehet pl. virágágyások vagy szárazságtűrő növények öntözésénél.

A Smart Bypass segítségével bármikor felülbírálhatjuk a rendszert: a gomb megnyomásával az érzékelő tiltása ellenére engedélyezhető az öntözés.

A vevőegység kijelzőjéről azonnal leolvasható a talaj nedvességtartalma, hőmérséklete és elektromos vezetőképessége, valamint 7 öntözési ciklus története.

A Rain Bird SMRT-Y kompatibilis a Rain Bird fagyérzékelőkkel, amelyek fagyveszély esetén letiltják az öntözést. A fagyveszély elmúltával visszaáll alaphelyzetbe (normál működés).

A Rain Bird SMRT-Y kompatibilis az összes szabványos vezérlővel.

A talajban lévő érzékelő korróziónak ellenálló, kiváló minőségű 304-es rozsdamentes acélból készült.

A földbe telepített érzékelő nem igényel karbantartást („csak eltemetni és elfelejteni”).

Az érzékelőnek nincs szüksége kalibrálásra (gyárilag kalibrált) és elem nélkül működik.

A vevőegységet is kültéri használatra tervezték.

A készülék áramforrása 24 VAC, amit a vezérlő transzformátora biztosít.

 

A RAIN BIRD SMRT-Y-KIT TALAJNEDVESSÉG ÉRZÉKELŐ KÉSZLET TÍPUSAI

 

SMRT-Y-KIT – Rain Bird vezetékes talajnedvesség érzékelő készlet

 

A RAIN BIRD SMRT-Y-KIT TALAJNEDVESSÉG ÉRZÉKELŐ KÉSZLET JELADÓJÁNAK MÉRETEI (VEZETÉKEK NÉLKÜL)

 

Szélesség: 5,1 cm

Hosszúság: 20,3 cm

Magasság: 1,3 cm

 

A RAIN BIRD SMRT-Y-KIT TALAJNEDVESSÉG ÉRZÉKELŐ KÉSZLET VEVŐJÉNEK MÉRETEI

 

Szélesség: 7,6 cm

Magasság: 7,6 cm

Mélység: 1,9 cm

 

A RAIN BIRD SMRT-Y-KIT TALAJNEDVESSÉG ÉRZÉKELŐ KÉSZLET MŰSZAKI ADATAI

 

Tápellátás: 25 VAC, 12 W

Ajánlott működési hőmérséklet: -20 – 70 °C

Érzékelőegység: korróziónak ellenálló, 304-es rozsdamentes acél

Megfelel az UL, CUL és C-TICK előírásainak.