ÖNTÖZŐRENDSZER - ÖNTÖZÉSTECHNIKA

Minőségi öntözés - szabványos öntözőrendszer - professzionális öntözéstechnika

tel: 06 209 670 878  Gombos Zsolt  Email   RSS

automata öntözőrendszer, öntözéstechniaöntözőrendszer értékesítés, forgalmazásöntözés, locsolás, öntözőöntözőrendszerek tervezése, kivitelezéseszórófej, mágnesszelep, automatika

Toro PSS talajnedvesség érzékelő


 
A Toro PSS (Precision Soil Sensor) egy csúcs-technológiás, vezeték nélküli (152 m hatósugarú) precíziós talajnedvesség érzékelő, mely folyamatosan figyeli a talaj nedvességtartalmát és a mért értékek alapján szabályozza az öntözést. A korszerű, megbízható, innovatív és gyorsan felszerelhető Toro PSS használatával nő az öntözőrendszer hatékonysága, ami végső soron szebb és egészségesebb gyepet eredményez.
 

A TORO PSS PRECÍZIÓS TALAJNEDVESSÉG ÉRZÉKELŐ JELLEMZŐI

 
A Toro PSS vezeték nélküli precíziós talajnedvesség érzékelő két, egymással rádiókapcsolatban lévő egységből áll: az érzékelő- és a vevőegységből, melyek hatótávolsága sík és akadálymentes terület esetén akár 152 m.
 
Az érzékelő- és a vevőegység közötti vezeték nélküli (rádiós) kapcsolat gyors és egyszerű telepítést tesz lehetővé.
 
Az érzékelő- és a vevőegység párt alkotnak, ezért a hatósugáron belül lévő másik érzékelő-vevő párral nem zavarják egymást. Le kell futtatni egy tanulási folyamatot, ami által kialakul a párban lévő egységek rádiós kapcsolata.
 
Az érzékelőegység kb. 10 percenként küldi a talajnedvesség ill. léghőmérséklet értékeit a vevőegység felé, ami feldolgozza azokat. A Toro PSS-el, a folyamatos mérésnek köszönhetően, megelőzhető a túlöntözés.
 
Az érzékelő automatikusan meghatározza a talaj típusát, amihez igazítják a számításokat.
 
Az extra hosszú, rozsdamentes acél elektródák 10 cm hosszan mérnek a talajszelvényben.
 
Ha az öntözőrendszer nincs fagy miatt letiltva és a talajnedvesség a beállított határérték alá csökken, akkor megindul az öntözés a vezérlőbe beprogramozottak szerint.
 
A talajnedvesség érzékelő hatékony működésének a biztosításához gondosan kell kiválasztani az érzékelő helyét a kertben.
 
Az érzékelőn elhelyezett LED színe a rádiós kapcsolat erősségét jelzi (zöld = kiváló, sárga = elfogadható, piros = rossz). Piros esetén érdemes más helyet keresni az érzékelőnek.
 
A Smart Bypass segítségével bármikor felülbírálhatjuk a rendszert: a gomb megnyomásával az érzékelő tiltása ellenére engedélyezhető az öntözés.
 
A Toro PSS-nél a fagyveszély miatti öntözés tiltási hőmérséklet 2 - 7 °C-ig állítható (a beállított hőmérsékleti értéknél letiltja az öntözést). Ha a hőmérséklet a határérték fölé emelkedik, akkor a beállított időtartam letelte után az érzékelő visszaáll alaphelyzetbe (normál működés).
 
A Toro PSS kompatibilis az összes Toro és minden olyan más gyártmányú, alaphelyzetben akár zárt, akár nyitott érzékelőt igénylő vezérlővel, melyet érzékelő fogadására is terveztek. Amennyiben nincs érzékelőnek kialakított csatlakozási pont a vezérlőn, úgy a következőképpen köthető be: a mágnesszelepek közös vezetéke és a vezérlő com csatlakozási pontja közé kell beiktatni a Toro PSS precíziós talajnedvesség érzékelő vevőkészülékét.
 
A vevőkészülék áramforrása 24 VAC, amit a vezérlő transzformátora biztosít, míg az érzékelő (távadó) 3 db ceruzaelemmel működik (AA).
 
A vevőkészülék elem töltöttség ill. rádiójel erősség kijelzővel is rendelkezik.
 
Az elemek könnyen cserélhetők.
 
 

A TORO PSS PRECÍZIÓS TALAJNEDVESSÉG ÉRZÉKELŐ TÍPUSAI

 
PSS-KIT – Toro vezeték nélküli precíziós talajnedvesség érzékelő
 
 

A TORO PSS  JELADÓJÁNAK MÉRETEI

 
Szélesség: 12,7 cm
Magasság: 1,9 cm
Mélység: 9,5 cm
Érzékelő tüske hossza: 12,1 cm
 
 

A TORO PSS  ÉRZÉKELŐ VEVŐJÉNEK MÉRETEI

 
Szélesség: 7,6 cm
Magasság: 9,5 cm
Mélység: 3,8 cm
 
 

A TORO PSS  ÉRZÉKELŐ MŰSZAKI ADATAI

 
Maximális hatósugár: 152 m
Az adó tápellátása: 3 db 1,5 V-os, AA méretű ceruzaelem (cserélhető)
A vevő tápellátása: 22-28 VAC, 100mA
Az alaphelyzetben nyitott vagy zárt relé kimenet: 3 A, 24 VAC
Az érzékelő ajánlott működési hőmérséklete: -10 – 77 °C
A vevő ajánlott működési hőmérséklete: -10 – 60 °C
Ajánlott tárolási hőmérséklet: -30 – 65 °C
Fagy miatti kikapcsolási hőmérséklet: 2 – 7 °C