ÖNTÖZŐRENDSZER - ÖNTÖZÉSTECHNIKA

Minőségi öntözés - szabványos öntözőrendszer - professzionális öntözéstechnika

tel: 06 209 670 878  Gombos Zsolt  Email   RSS

automata öntözőrendszer, öntözéstechniaöntözőrendszer értékesítés, forgalmazásöntözés, locsolás, öntözőöntözőrendszerek tervezése, kivitelezéseszórófej, mágnesszelep, automatika

Toro TR50XT szórófej

 
 
A Toro TR50XT rotoros szórófej az igazán jó választás, ha egy közepes méretű területet kell öntözni. Nincs még egy olyan 3/4”-os csatlakozású rotoros szórófej, amely ötvözi az X-Flow és a Trujectory technológiát, valamint a TruArc szögbeállítást és a Smart Arc szögmemóriát. A TR50XT szórófej a fejlesztés csúcsa, így ideális lehet mind az otthoni, mind a komolyabb felhasználás esetén is. A Toro TR50XT rotoros szórófej egyszerű, hatékony és innovatív.
 

A TORO TR50XT SZÓRÓFEJ JELLEMZŐI

 
A Toro TR50XT fúvókakészlete 8 db különböző fúvókát tartalmaz, melyeket színkóddal láttak el. A 8-féle fúvókával 8,5 és 14,6 m között lehet locsolni. A rozsdamentes sugártörő csavarral a kilépő vízsugár útját megtörve 25%-al csökkenthető a szórási sugár. A TR50XT szórófejek gyárilag előszerelt 3,0-ás fúvókával együtt kerülnek forgalomba.
 
Az X-Flow vízelzáró eszköz segítségével egy adott öntözési zónán belül elzárható egy (vagy több) szórófej. Ez lehetővé teszi a többi szórófej működésével egyidőben az adott szórófejnél a szárazon való fúvókacserét és az egyszerű karbantartást.
 
A Toro TR50XT rotoros szórófejen az exkluzív Trujectory beállításnak köszönhetően a fúvókából kilépő vízsugár függőleges kilépési szöge 5°-25° között fokozatmentesen állítható. Ezzel a lelógó ágak és rézsűk okozta problémák könnyedén megoldhatók, illetve kompenzálható a szél hatása, kiküszöbölhető a szilárd burkolatra történő túllocsolás. A Trujectory technológia lehetővé teszi, hogy fúvókacsere nélkül lehessen függőlegesen szórásszöget állítani, szemben más szórófejekkel, ahol ezt normál és lapos szögű fúvókákkal oldják meg (illetve a sugártörő csavarral, ami némileg a szórásképet is ronthatja).
 
A Toro TR50XT TruArc-nak köszönhetően a szórófej tetejéről leolvasható a beállított szórásszög. A TruArc-al vizuálisan ellenőrizhető a szórásszög, tehát nem kell mechanikusan megforgatni a szórófejet. A szórófej a fedélen lévő nyíl (bal oldali végpont) és a kiemelkedő száron lévő másik nyíl (jobb oldali végpont) között forog. A bal oldali végpontot jelzi a házon lévő vonal is. A szórófej forgásszöge 30°-360° között állítható. A Toro TR50XT 360°-ra állítva folyamatosan körbe forog. A folyamatos egyirányú forgásnak köszönhetően a teljes körre állított locsolás esetén is egyenletes fedést biztosít.
Erőszakos elcsavarás esetén egyrészt elfordul a mechanika (csúszókuplung), így megóvja a fogaskerekes hajtóművet a sérüléstől (vandalizmusnak ellenálló forgórész), másrészt a Smart Arc szögmemória segítségével a szórófej visszaáll az eredetileg beállított öntözési szögre (vandál-biztos szögmemória).
 
A Toro TR50XT szórófej 1,3 cm-rel a talajszint alá is telepíthető (kivéve a bokoröntöző típust). Ezzel megelőzhetők a botlásos balesetek és a fűnyírók okozta károk.
 
A szennyező anyagok ellen védő gumi fedél van.
 
A Toro TR50XT szórófej visszacsapó szeleppel (külön rendelhető) 2,4 m szintkülönbségig megakadályozza a víz kifolyását az alacsonyabban fekvő fejeknél. A gumigyűrű visszafolyásgátló hatása megszűnik, ha megfordítjuk.
 
Vízkenésű hajtószerkezet a környezetvédelem érdekében.
 
A Toro TR50XT szórófejet nagyméretű szűrőkosárral látták el (a dugulás megelőzésére).
 
A TR50XT háza lehet normál kiemelkedésű, bokoröntöző illetve nagy kiemelkedésű.
 
 

A TORO TR50XT SZÓRÓFEJ TÍPUSAI ÉS A HÁZAK MAGASSÁGA

 
TR50XTP 12,7 cm-re kiemelkedő fej – 20,3 cm-es házzal
TR50XTPE 12,7 cm-re kiemelkedő fej, tisztított vizet jelölő fedéllel – 20,3 cm-es házzal
TR50XTS Bokoröntöző (nem kiemelkedő) szórófej
TR50XTSE Bokoröntöző (nem kiemelkedő) szórófej, tisztított vizet jelölő fedéllel
TR50XTHP 30,5 cm-re kiemelkedő fej – 40,3 cm-es házzal
TR50XTHPE 30,5 cm-re kiemelkedő fej, tisztított vizet jelölő fedéllel – 40,3 cm-es házzal
TR50XTPSS 12,7 cm-re kiemelkedő fej, rozsdamentes acél fúvókacsővel – 20,3 cm-es házzal
TR50XTPSSE 12,7 cm-re kiemelkedő fej, rozsdamentes acél fúvókacsővel és tisztított vizet jelölő fedéllel – 20,3 cm-es házzal
 

A TORO TR50XT SZÓRÓFEJ MÉRETEI (teljes magasság)

 
TR50XTP – 20,3 cm (+12,1 cm-es fúvóka kiemelkedés a locsoláskor)
3/4”-os belső menetes csatlakozás
A ház átmérője: 6,0 cm
A fedél átmérője: 7,6 cm
 
 

A TORO TR50XT SZÓRÓFEJ MŰSZAKI ADATAI

 
Vízfogyasztás: 3,8–37,1 l/perc (1,0-9,8 GPM)
Öntözési távolság: 8,5–14,6 m
Üzemi nyomástartomány: 2,1-4,8 bar (30-70 psi)
A vízsugár kilépési szöge: 5°–25° között állítható
 
 

KÜLÖN RENDELHETŐ TARTOZÉKOK

 
Visszacsapó szelep (visszafolyásgátló), amely 2,4 m szintkülönbségig hatásos
Tisztított vizet jelölő fedél.