ÖNTÖZŐRENDSZER - ÖNTÖZÉSTECHNIKA

Minőségi öntözés - szabványos öntözőrendszer - professzionális öntözéstechnika

tel: 06 209 670 878  Gombos Zsolt  Email   RSS

automata öntözőrendszer, öntözéstechniaöntözőrendszer értékesítés, forgalmazásöntözés, locsolás, öntözőöntözőrendszerek tervezése, kivitelezéseszórófej, mágnesszelep, automatika

Hunter

 
Hunter-öntözőrendszer-öntözéstechnika-építés
 

A Hunter Industries a világ egyik vezető öntözéstechnikai termék gyártója A Hunter legenda egészen az 1950-es évekig nyúlik vissza, amikor Ed Hunter megalapította az öntözéstechnikával foglalkozó Moist O’ Matic céget. Az alapító Ed Hunter az előző években jelentős tapasztalatot szerzett a szerszámgyártás területén, hiszen ezekben az időkben az édesapja szerszámüzemében dolgozott. Ez adta az alapját a későbbi Hunter fejlesztéseknek is.
Moist O’ Matic az 1960-as évekre megerősödve az egyik leginnovatívabb vezető öntözéstechnikai céggé vált. Nevükhöz több lényeges, a mai öntözéstechnikában is alkalmazott gyártási eljárás fűződik.
Pl. megalkották az első műanyag forgáskerék-hajtóműves szórófejet. Az öntözéstechnika fejlődésében ez korszakalkotó, hiszen az addig gyártott szórófejek mind vasöntvények voltak. Ez az újítás utat nyitott az olcsó, minőségi szórófejgyártás előtt, szerepet játszott az automata öntözőrendszerek mai világméretű elterjedésében.
Míg az addigi öntözéstechnika a saját útját járta a kalapácsos öntözőfejekkel, addig Ed Hunter és csapata a műanyag technológia területén alkotott maradandót. Pl. az 1950-es évek közepén megalkották az első gumimembrános szelepet.
 
Hunter-öntözőrendszer-öntözés
a Hunter öntözőrendszer egyik első szórófejének terve

 
Moist O’ Matic saját útját járván, egyre elismertebb lett a szakma és a felhasználók között egyaránt. Így figyelt fel Ed Hunterre a Toro cég, mely addig fűnyíró és parkápoló gépeket fejlesztett.
Az 1962-ben Ed Hunter eladta a Moist O’ Matic céget, majd ettől az időszaktól kezdve mintegy 19 éven keresztül a Toro cégnél dolgozott, mint műszaki igazgató. Ezen időszak alatt több tucat terméket fejlesztettek ki, melyek a mai napig is az öntözéstechnika alapját jelentik.
1981-ben Ed Hunter kilépett a Toro cégtől és gyermekeivel, valamint feleségével megalapította a Hunter Industries céget, mely napjainkra a világ egyik vezető öntözéstechnikai vállalatává vált. Az értékesítés, a termékforgalmazás volumene az elmúlt évtizedekben nem csak világviszonylatban, de hazánkban is megsokszorozódott.
Nem véletlen, hogy a Hunter Industries az öntözéstechnika innovátora jelzőt kapta, hiszen hiszen az elmúlt évtizedekben bevezetett gyártástechnológia piacvezetővé teszi. Termékpalettája gyakorlatilag a teljes öntözési szegmenset átöleli. Bizton állíthatjuk, hogy Hunter termékekkel bármely öntözési feladat sikeresen megoldható.
A Hunter cég a mai napig több mint 250 termék szabadalmi birtokosa, az elmúlt évtizedekben több mint 100 szakszerelőknek szánt terméket fejlesztett ki.


 
Hunter-öntözőrendszer-katalógus 
Hunter öntözőrendszer katalógus
Hunter-öntözéstechnikai-árlista 
Hunter öntözéstechnikai árlista