ÖNTÖZŐRENDSZER - ÖNTÖZÉSTECHNIKA

Minőségi öntözés - szabványos öntözőrendszer - professzionális öntözéstechnika

tel: 06 209 670 878  Gombos Zsolt  Email   RSS

automata öntözőrendszer, öntözéstechniaöntözőrendszer értékesítés, forgalmazásöntözés, locsolás, öntözőöntözőrendszerek tervezése, kivitelezéseszórófej, mágnesszelep, automatika

Öntözőrendszer javítás


 

Automatika javítás - csere

Az öntözőrendszer vezérlők egyszerű, megbízható szerkezetek, meghibásodásuk viszonylag ritkán fordul elő. Fontos, hogy megfelelő helyre telepítsük őket. A beltéri vezérlők nem tűrik a nedvességet, párát, csak száraz lehetőleg fagymentes helyre építsük be őket.
Meghibásodásuk esetén szervizelési lehetőségük korlátozott, javításuk legtöbb esetben csak cserével oldható meg.

 

Esőérzékelő javítás - csere

Az esőérzékelők működése rendkívül egyszerű. A bennük található víz érzékeny anyag a lehulló csapadék hatására megduzzad és így egyszerűen - mint egy sima kapcsoló - bontják az áramkört, letiltják az öntözést.
Egyszerű működésükből következik, hogy szinte sohasem romlanak el. Ha pedig valamiért tönkremennek cserélnünk kell őket.
Gyakori probléma, hogy esik az eső, de az öntözőrendszer mégis bekapcsol. E probléma szinte mindig az esőérzékelő nem megfelelő elhelyezéséből adódik.
Gyakran találkozunk szálszakadási problémával is - az automatika mutatja az öntözést, de mégsem indul el a locsolás. Ilyen esetben szálszakadásra kell gyanakodnunk. Ugyanis a vezérlőből az áram az esőérzékelőn keresztül jut a mágnesszelepekhez. Ha közben bárhol szálszakadás történik, a rendszer nem locsol.

 

Mágnesszelepek javítása

A mágnesszelepek két részből állnak - egy mechanikus részből és a szolenoidból, mely elektromosan működik.
A mágnesszelepek leggyakrabban a szennyeződésektől mennek tönkre.
Az öntözőrendszer működtetése során mindenképpen gondoskodnunk kell arról, hogy a mágnesszelepeket semmiképpen sem érheti el a szennyezett víz.
A szolenoidok meghibásodása gyakran az öntözőrendszer  szakszerűtlen téliesítésből fakad. Ugyanis, ha télire nem kapcsoljuk ki az automatikát, csak a főelzáró vízcsapot zárjuk el, akkor a szolenoidok továbbra is rendszeresen áramot kapnak, ami túlmelegedést okoz. Szélsőséges esetben tönkre is mehetnek a mágnesszelepek szolenoidjai.

 

Szórófejek javítása - szórófej csere

Spray típusú szórófejek

A spray típusú szórófejek nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket. Meghibásodásuk leggyakrabban az elszennyeződésükből adódik. E hibák kijavítása általában a bennük lévő szűrő tisztításából, esetleg a szűrő cseréjéből áll.
A Spray szórófejek mechanikailag leggyengébb pontja a nyaki tömítés. Hosszabb használat során e tömítés kikophat. Ekkor a víz egy része nem a fúvókán, hanem a szórófej nyaka mellett fog kilocsolni. E hiba javítása a fej cseréjével oldható meg.
A pofi szórófejek általában kettős tömítéssel rendelkeznek, így e fajta meghibásodásuk is ritkán fordul elő.

Rotoros szórófejek

A rotoros szórófejek viszonylag bonyolult belső forgató mechanizmussal rendelkeznek. Belsejükben számtalan fogaskerék és egyéb műanyag alkatrész található. Felépítésükből következik, hogy fokozottan érzékenyek a szennyezett vízre.
A rotoros szórófejek nem javíthatóak, meghibásodás esetén cserélni kell őket


Cégünk Budapesten és Pest-megyében vállal automata öntözőrendszer javítást, szervizelést.


További információkért, hívjon minket: 06 209 670 878  

Árajánlat kérése